Enrikos smidrai | Paruošimas
361
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-361,page-child,parent-pageid-344,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,transparent_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-starflix,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Paruošimas

Gaminimui geriausiai tinka nepjaustyti smidrų ūgliai. Jei reikia, apatinę sumedėjusią ūglio dalį nuskutame daržovių skutuku.
  • Norint išsaugoti vertingas maistingąsias medžiagas, rekomenduojama smidrus kuo trumpiau virti ar kepti.
  • Geriausiai blanširuoti – užpylus verdančiu vandeniu, palaikyti kelias minutes. Tuomet patiekti su mėgiamu padažu ar pjaustyti į kitus patiekalus. Galima skaninti įvairiomis žolelėmis.