Enrikos smidrai | Naudingosios savybės
359
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-359,page-child,parent-pageid-341,qode-news-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,transparent_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-starflix,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

Naudingosios savybės

Vaistinio smidro šakniastiebiuose ir šaknyse yra asparagino, glikozido, saponinų, koniferino, vanilino, rauginių medžiagų bei gana daug kalio druskų.

Ūgliuose yra labai daug naudingų medžiagų – kalio, kalcio, magnio, karotino, mineralinių medžiagų, vitamino E, A, B1, B2, C, PP, folio rūgšties, cinko.,3% baltymų, 2,5% angliavandenių.

Smidruose esančios naudingosios medžiagos teigiamai atsiliepia ir nervų sistemai, gerina miegą, atmintį, stiprina imunitetą.

Arbatoms naudojamos prinokusios ir išdžiovintos smidrų uogos.

fresh-purple-asparagus-PNLV7NC